Een huis laten bouwen

Bouw & aannemers Blog

Budget

De baksteen in de maag krijgt u doorgaans met de paplepel in gegeven. Uw ouders werkten dag en nacht voor het ideale warme nest. Ze kijken nu met trots terug op hun tastbare verwezenlijkingen en dat is precies wat u later ook wil kunnen doen. Alleen is het de dag van vandaag niet meer zo evident om in de voetsporen van onze voorvaderen te treden. De markt is schaarser, de lat ligt hoger en de prijzen ook. Hoe breed u het kan laten hangen om deze droom te verwezenlijken, kan u best eerst grondig navragen bij een bank. Deze zal heel secuur berekenen wat u maandelijks zal kunnen dragen en in welke prijscategorie uw droomhuis valt. Houd er alvast rekening mee dat bij een nieuw te bouwen woning er vaak een gesplitst stelsel van BTW/registratierechten van toepassing is. Dit betekent dat de grond aan 10% registratierechten kan gekocht worden, maar dat de te bouwen woning een meerkost kent van 21%. Dit zijn zeker en vast kosten om in het achterhoofd te houden wanneer u uw budget uit zet.


Locatie, locatie, locatie

Uw huis laten bouwen, is nog steeds de grootste garantie op het bekomen van uw ideale huis. U kunt echt alles naar wens veranderen, verdelen en inrichten, behalve dan de locatie. De grond is vandaag schaarser geworden en de percelen kleiner. De leukere plekjes zijn vaak al ingenomen door een grote bouwfirma, maar ook dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Veel bouwfirma's bouwen graag een huis op maat, zolang de offerte maar bij hen verzilverd wordt. Als u daar geen probleem mee heeft, kunt u via dit kanaal soms een mooie deal op de kop tikken. U kunt ook particulier rond kijken voor een mooi gelegen stuk grond. Hou vooral in gedachte dat u vanuit uw nieuwe woonplaats vlot vaak de te bezoeken posten moet kunnen bereiken, alsook dat u rust op maat gegarandeerd kan worden wanneer u thuis bent. Vraag ook zeker de verkavelingsvoorschriften op, zodat u onbedongen ziet dat uw ideale locatie ook uw ideale huis kan grondvesten.


Het huis laten ontwerpen

Een keer u de best mogelijke plaats gevonden hebt om uw droomhuis op te zetten, neemt u best een architect onder de arm. Een huis laten bouwen vraagt immers bijzonder veel expertise, precisie en verantwoordelijkheid. Zaken die een architect u allemaal kan bieden. Bovendien volgt een goede architect zijn project tot in het detail op en zal deze waar nodig gepast ingrijpen als er vertraging of andere problemen dreigen naar voren te komen. De architect zal voor u nauwgezet uw droomhuis volledig uittekenen en daarna uw aanvraag en vergunning digitaal verzorgen. Een keer de vergunning dertig dagen ter plaatse heeft uit gehangen, kan de bouw van uw droomhuis echt van start gaan. Eigenlijk moet u vanaf dan vooral wachten en kijken hoe uw ideale nest zich volledig ontwikkelt. Begin dan maar al te dromen van het ideale interieur!

Voor een aannemer werkzaam in Tilburg en omgeving, neemt u contact op met Roscobouw.

Delen  

22 februari 2018

Blog over aannemers

Ik ben Renate en wil jullie kennis laten maken met mijn blog over aannemers. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met zelfbouw en het bevalt prima. Ik voel me thuis op de bouwvloer en ook al is de bouw een 'mannenwereld', ik gedij goed tussen al die ruwe bolsters. Ik heb met mijn werk veel te maken met aannemers. We werken nauw samen aan mijn bouwproject en die van de buren en met de een heb ik een betere klik dan met de ander. Ik woon nu in een mooie, modern geconstrueerde en verwarmde woning. Wat voel ik me trots dat ik daar aan actief aan heb bijgedragen. Vandaar dat ik deze blog over aannemers ben begonnen om anderen het gemakkelijker te maken.