Langer genieten van het buitenleven

Bouw & aannemers Blog

Er zijn tal van manieren om van je terras en je woning iets heel speciaals te maken. Veranda's zijn en blijven het meest populair om iets extra's te creëren. Het maakt elke tuin waardevoller, specialer en gezelliger en biedt ontzettend veel voordelen. Je bent zo beschermt tegen regen, zon en wind en geniet zo veel langer van het zogenaamde buitenleven. Een overdekt terras biedt zowel in de zomer als in de winter een droge zitplaats en het vergroot ook je woonruimte.   

In alle soorten en maten

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je hebt ze van hout en aluminium, ze staan los of worden als aanbouw gebruikt. Je eigen, gezellige, overdekte terras geeft meerwaarde aan je huis en maakt je huis mooier. Het biedt bovendien bescherming tegen zowel zon als kou. Veel mensen kopen tegelijk een terrasverwarmer, om zo ook in de échte kou gebruik te kunnen blijven maken van je overdekte privéterras. Een buitje regen? Dan blijf je gewoon zitten. Deze overkappingen gelden vaak als verlengstuk van een woning.  

Tal van extra mogelijkheden

Omdat er nogal wat verschillen bestaan tussen huizen, is het kopen van een 'overdekt terras' echt maatwerk en daarom worden ze vaak op maat gemaakt. Veel aanbieders hebben op hun website een tool waarmee je eenvoudig je eigen uitvoering maakt, op maat en aan de hand van de afmetingen van je woning en je terras. Had je vroeger een veranda, dan had je de standaard uitvoering. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om wat extra's te creëren. Zo kun je een zijwand laten plaatsen of kiezen voor een glazen schuifwand. Wat te denken van een screen, zonwering en de al eerdergenoemde terrasverwarmer. Ook veranda's ontwikkelen zich. Vrijwel alles is mogelijk, ook wat betreft de kleur, het soort materiaal en de afwerking. Bovendien zie je meer en meer uitvoeringen met sfeervolle ledverlichting.  

Optimaal genieten van het buitenleven

Op de veelal van hout gemaakte onderconstructie komen daksystemen met beglazingsplaten die uiteraard licht doorlaten. Deze platen zijn doorgaans 1,6 centimeter dik en de platen zijn er tegenwoordig ook in verschillende uitvoeringen. Ze geven altijd een evenwichtige spreiding van licht. Je kunt zelfs voor een 'dak' kiezen dat klaar is voor het gebruik van zonnepanelen. Overigens worden vaak de houtsoorten Douglas of Lariks gebruikt. Je overkapte privéterras bouw je zelf of laat je plaatsen en de prijzen kunnen behoorlijk variëren, naar gelang je specifieke wensen. Zeker is dat het van je tuin én je woning iets speciaals maken. Met veranda's van SVK Benelux geniet je optimaal van het zo heerlijke buitenleven.

Delen  

10 april 2018

Blog over aannemers

Ik ben Renate en wil jullie kennis laten maken met mijn blog over aannemers. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met zelfbouw en het bevalt prima. Ik voel me thuis op de bouwvloer en ook al is de bouw een 'mannenwereld', ik gedij goed tussen al die ruwe bolsters. Ik heb met mijn werk veel te maken met aannemers. We werken nauw samen aan mijn bouwproject en die van de buren en met de een heb ik een betere klik dan met de ander. Ik woon nu in een mooie, modern geconstrueerde en verwarmde woning. Wat voel ik me trots dat ik daar aan actief aan heb bijgedragen. Vandaar dat ik deze blog over aannemers ben begonnen om anderen het gemakkelijker te maken.