Installatie van een airco

aannemers verwarming & airco Blog

Voordelen van een airco

Nederland kent in de voorjaars – en zomermaanden steeds meer warme en benauwde dagen. Het kan drukkend warm zijn waardoor u eigenlijk aan niets meer toekomt. Veel mensen slapen slecht in hitte en voor ouderen kan het natuurlijk ronduit gevaarlijk zijn. Het ophangen en installeren van een airco zorgt voor verkoeling en verlichting op drukkende zomerdagen. Want wat zal u lekker slapen in uw slaapkamer die perfect op temperatuur is! Het verkoelen van ruimtes zijn echter niet de enige voordelen van het installeren van een airco, nieuwe modellen uitgerust met een warmtepomp zijn ook geschikt voor het verwarmen van een vertrek. Hoe gaat dit verwarmen in zijn werk? Eenvoudig, het koelproces wordt gewoon omgedraaid. De buitenlucht wordt geabsorbeerd, op de juiste temperatuur gebracht en de gewenste ruimte ingeblazen. Het is een energiezuinig proces en dus zeker een groot voordeel. Een andere baat van een airco is dat deze de lucht ontvochtigt. Warmte in Nederland is vaak klam en deze functie zorgt ervoor dat u niet suf wordt. In principe ontvochtigt elke airco, maar voor een optimaal resultaat is het verstandig om erop te letten dat er een specifieke ontvochtigingsfunctie op het apparaat aanwezig is. Tot slot is uw airco zelfs nog in staat de lucht van stofdeeltjes te zuiveren, voor mensen die allergisch zijn of last hebben van hooikoorts een groot bijkomend voordeel. 

Vaste en mobiele airco's 

Er is een onderscheid te maken tussen een vast systeem en een mobiele airco. Bij een vaste airco is er weer keuze tussen een ingebouwd systeem of een wand – of plafondmodel. Het voordeel van een inbouw airco is dat deze nauwelijks opvalt in uw interieur en dat deze nauwelijks geluid maakt. Een draagbare airco is ideaal voor als u bijvoorbeeld overdag de woonkamer wilt koelen en 's nachts de slaapkamer. 

Waar op te letten bij de airco installatie 

Het zelf monteren van een airco is in principe vrij eenvoudig. U begint bij het monteren van de beugels zodat de binnenunit gehangen kan worden. De leidingen, stuurkabel en de condenswaterslang worden door het gat van de binnenunit naar de buitenunit geleid. Wanneer de buitenunit geplaatst is, kunnen deze op elkaar worden aangesloten. Dan moeten buiten alleen nog maar de afdekkingen op de reeds gemonteerde koof en muurkap geplaatst worden en de airco installatie is voltooid. Omdat de inbedrijfstelling van het aircosysteem onder de F-gassen verordening valt, moet dit door een gecertifieerd bedrijf gedaan worden. Indien u niet zo handig bent kunt u er uiteraard ook voor kiezen de gehele montage van het aircosysteem aan een installateur als Jaspers Alectric over te laten.

Delen  

25 januari 2019

Blog over aannemers

Ik ben Renate en wil jullie kennis laten maken met mijn blog over aannemers. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met zelfbouw en het bevalt prima. Ik voel me thuis op de bouwvloer en ook al is de bouw een 'mannenwereld', ik gedij goed tussen al die ruwe bolsters. Ik heb met mijn werk veel te maken met aannemers. We werken nauw samen aan mijn bouwproject en die van de buren en met de een heb ik een betere klik dan met de ander. Ik woon nu in een mooie, modern geconstrueerde en verwarmde woning. Wat voel ik me trots dat ik daar aan actief aan heb bijgedragen. Vandaar dat ik deze blog over aannemers ben begonnen om anderen het gemakkelijker te maken.