Waarom asbest verwijderen?

Bouw & aannemers Blog

Vandaag de dag is het verboden om met asbest te bouwen. Dit materiaal is gevaarlijk voor de gezondheid en dus niet geschikt voor een woning of kantoorpand. Het is echter nog helemaal niet zo lang geleden dat asbest een populair materiaal was en de gezondheidsrisico's nog niet bekend waren. Het komt daarom nog altijd voor dat mensen asbest in hun woning vinden. Het is belangrijk om dit dan zo snel mogelijk te laten verwijderen. In dit artikel lees je waarom het verwijderen zo belangrijk is en hoe je dit kun laten doen.

Waar vind je asbest?
In nieuwbouwwoningen zul je niet zo vaak asbest tegenkomen. Het is immers al jaren verboden om asbest te gebruiken. In oudere woningen kun je helaas maar al te vaak asbest tegenkomen. Ben je bang dat jouw woning ook asbest kan hebben? Dan is het belangrijk dat je weet waar je moet kijken. Asbest werd namelijk voor verschillende zaken toegepast. Golfplaten van asbest werden vaak gebruikt om een schuurdak mee te maken, maar ook de schoorsteen of dakgoot werd vaak gemaakt van asbest. Daarnaast kun je asbest tegenkomen in vloertegels, cementplaten, leien daken, isolatie, vensterbanken en meer. Kom je asbest tegen? Sloop dit dan niet zelf uit de woning, maar schakel een specialist in.

Gezondheidsrisico's
De reden dat asbest verwijderd moet worden, is omdat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat asbest vooral een negatieve invloed heeft op de luchtwegen. Wanneer de asbest intact is, zal het effect nihil zijn, maar juist wanneer het loskomt, kunnen kleine deeltjes schade veroorzaken. Deze kleine asbestdeeltjes kun je inademen en deze hebben kankerverwekkende deeltjes. Het is daarom van groot belangrijk om een professioneel asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor het verwijderen van asbestplaten.

Huur een specialist in
Je kunt jezelf niet goed genoeg beschermen om asbest te verwijderen. Professionele werkers hebben niet alleen de juiste beschermende middelen, maar ook speciale kleding. Zo komen zij tijdens het werk niet in contact met de schadelijke asbestdeeltjes. Ze dragen de juiste mondkapjes waar deze kleine asbestdeeltjes niet doorheen kunnen. Zij gaan veilig en effectief te werk om het asbest te verwijderen en de ruimte te ontzien. De ruimte wordt geheel gereinigd, zodat er na de sanering geen kans is op achtergebleven asbestdeeltjes.

Asbest verwijderen is belangrijk voor je gezondheid. Wanneer je in een huis woont met asbest, kun je het beste zo snel mogelijk een asbestsaneringsbedrijf inschakelen. Zij verwijderen de asbestplaten en asbestproducten in jouw woning op professionele wijze. Zo geniet jij weer van een veilig thuis.

Delen  

14 januari 2021

Blog over aannemers

Ik ben Renate en wil jullie kennis laten maken met mijn blog over aannemers. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met zelfbouw en het bevalt prima. Ik voel me thuis op de bouwvloer en ook al is de bouw een 'mannenwereld', ik gedij goed tussen al die ruwe bolsters. Ik heb met mijn werk veel te maken met aannemers. We werken nauw samen aan mijn bouwproject en die van de buren en met de een heb ik een betere klik dan met de ander. Ik woon nu in een mooie, modern geconstrueerde en verwarmde woning. Wat voel ik me trots dat ik daar aan actief aan heb bijgedragen. Vandaar dat ik deze blog over aannemers ben begonnen om anderen het gemakkelijker te maken.