Een nieuwe cv ketel kopen: dit zijn de voordelen van nieuwkoop!

Bouw & aannemers Blog

De cv ketel is een van de belangrijkste soorten apparatuur die je in huis gebruikt. Wanneer je je woning - of jouw kantoorpand of bedrijfsvestiging - snel, goed en voordelig wilt kunnen verwarmen, kun je niet zonder een goed werkende en betrouwbare cv-ketel. Maar ook als je als particulier lekker wilt kunnen douchen, koken en graag voldoende warm water uit je kraan wilt kunnen halen, is een kwalitatief betrouwbare cv-ketel natuurlijk van cruciaal belang. Een nieuwe, efficiënt werkende cv-ketel kopen is dan ook een goed idee als je altijd de garantie wilt hebben op warmte al dit nodig is. Maar wat zijn exact de voordelen van het aanschaffen van een nieuw cv-ketel? In dit artikel zetten we de grootste pluspunten van nieuwe ketels voor je op een rij.

Je kunt kiezen voor de meest energiezuinige en rendabele cv ketel die er is

De grootste plus van een ketel kopen, is dat je kunt kiezen voor en moderne, eigentijdse ketel met een bijzonder hoog rendement. Dit type ketels kennen we ook wel als HR-ketels. De technische ontwikkelingen op het gebied van energieverbranding, ketels en installatie, hebben de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Hierdoor zijn hedendaagse ketels en cv-installaties qua energieverbruik en rendement een stuk efficiënter, voordeliger en betrouwbaarder geworden dan in de afgelopen jaren.
Kies je voor nieuwkoop en schaf je een hypermoderne ketel aan voor je woning of je bedrijf, dan is een groot voordeel ook dat je hiermee de waarde van je vastgoed direct verhoogt. De aanschafkosten van je nieuwe ketel verdien je eigenlijk deels direct weer terug, doordat je pand meer waard wordt. Dus hoe duur een nieuwe ketel kopen ook is of lijkt: het is een investering die zichzelf uiteindelijk altijd weer terugbetaalt. Want niet alleen de waardevermeerdering van vastgoed is financieel aantrekkelijk bij nieuwkoop van een ketel, maar uiteraard ook de lagere energiekosten die je gaat maken. Nieuwe HR-ketels stoken namelijk een stuk zuiniger en halen een hoger rendement dan ketels die ouder zijn.
Ten slotte is een fijn kenmerk van moderne, nieuwe ketels het feit dat deze, en zeker de nieuwste uitvoeringen, zeer veilig in het gebruik zijn. Dus wil je graag een ketel die je 100 procent kunt vertrouwen? Ga dan voor een compleet nieuwe HR-ketel. Je bent dan jarenlang gegarandeerd van een prima ketel met een hoog rendement.

Ga voor een ervaren installatiebedrijf en bespaar op je nieuwe cv-ketel

Als je een cv ketel gaat kopen, zorg er dan voor dat deze geïnstalleerd wordt door een erkend installatiebedrijf. Je hebt dan de garantie op een veilige en goede montage en installatie. En ook op de scherpst mogelijke prijs voor optimale service!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Leenards Warmte- en Luchttechniek BV.

Delen  

7 juli 2021

Blog over aannemers

Ik ben Renate en wil jullie kennis laten maken met mijn blog over aannemers. Ik ben een aantal jaar geleden begonnen met zelfbouw en het bevalt prima. Ik voel me thuis op de bouwvloer en ook al is de bouw een 'mannenwereld', ik gedij goed tussen al die ruwe bolsters. Ik heb met mijn werk veel te maken met aannemers. We werken nauw samen aan mijn bouwproject en die van de buren en met de een heb ik een betere klik dan met de ander. Ik woon nu in een mooie, modern geconstrueerde en verwarmde woning. Wat voel ik me trots dat ik daar aan actief aan heb bijgedragen. Vandaar dat ik deze blog over aannemers ben begonnen om anderen het gemakkelijker te maken.